03 Mei, 2010

Kakak - Ain Mahirah

Assalamualaikum...Sempena cuti hari buruh baru-baru ini, kakak balik dari asrama. Alhamdulillah mama suka bila tiap kali bila dia balik. Bukan boleh hilangkan rindu aje tapi boleh jugak ringankan kerja mama. Kakak banyak tolong mama dalam kerja harian. Kalau ada dia bolehlah tolong mama dalam macam-macam perkara.


Tapi bagi kakak pulak, kalau dah tolong mama tu, kenalah ada balasan. Ok-ok fine, mama dah tau tu.....hari ni kakak mintak nak makan sate. Of koslah mama kena beli. Nak buat sure tak larat dan tak pernah buatpun, kalau BBQ tu ada jugak buat.


So, petang tu gi kedailah order sate. Boleh tahanlah sedap. Ada sate ayam, kambing, arnab dll. Mama cuma beli sate ayam je, memenuhi permintaan si kakak.


Ni kedai sateSate kakak sedang di bakar

Habis cerita hari Jumaat.
Hari Sabtu pulak mama rasa nak buat pulut kuning untuk kakak. Kakak ni tahun ni akan mengambil peperiksaan PMR. Alhamdulillah mama dapat bahagikan kepada jiran-jiran dan sedara mara yang dekat. Tapi mama selalu ingatkan pada kakak usaha kena lebih. Ini bukan UPSR tapi PMR. Peperiksaan ni penting untuk masa depan kakak.Cerita hari Ahad pulak..pagi mama pergi beli barang makanan untuk bekalan kakak ke asrama. Biasanya barang makanan, sabun dan tisu. Petang pulak hantar kakak ke asrama. Perjalanan perlahan sahaja, banyak kereta di jalanan. Alhamdulillah dalam pukul 7.00 malam selamat sampai ke rumah.


Ni kakak, dah siap tunggu nak mulalan perjalanan.

Sekian.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails