18 April, 2010

Kisah Hari Minggu

Assalamualaikum...


Walaupun hari minggu, mama tetap sibuk. Banyak kerja-kerja yang perlu di selesaikan. Tambahan pulak kakak balik dari asrama. Petang Sabtu esok dah tentu kena pergi hantar kakak ke asrama. Kakak bersekolah di Sekolah Elit Mak Lagam, Kemaman.
Bila hari Jumaat memang rutin mama bermain dengan kain baju. Dari pagi membasuh 2 -3 mesin. Ambik masa pulak nak pilih mana baju putih dan mana baju basahan. Masa sidai ambik masa lagi. Alhamdulillah ada kakak, boleh jugak tolong mama. Hakim macam biasalah bila hari tak bersekolah, pagi-pagi lagi dah tanya sarapan. Time kerja banyak, mana mama nak sempat buat sarapan yang enak segala nak. Mama bukak esbok, ambil mee yang dah dibeli 2 hari lepas. Jadi campak-campak ajelah. Dalam dua puluh minit dah boleh makan.
Hakim....Hakim (dalam nada memanggil)
Dah mari makan mee ni...


Baru bangun tidur - tak mandi lagi tuh!!!


Atas permintaan kakak nak makan samgupal. Dari pagi kakak dah tolong mama dalam banyak hal, tak buat kan kesian pulak. Lagipun di asrama tentu tak ada makanan tu. Maka siaplah samgupal ni hah. Tengoklah gambar ni...

Malam pulak sempat mama bermain dengan manik-manik. Banyak tempahan dari cikgu-cikgu kak sekolah mama. Alhamdulillah siaplah sebelah tangan, eh lupa plak nak ambik gambar. Lain kalilah mama masukkan gambar manik-manik tu.


Dah sampai masa mama nak tidur ni....esok dah tentu kena layan si kakak soping menyoping barang yang nak di bawa balik ke asrama. As usuallah kakak macam tu.

Sekian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails